Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Nästa generations alkolåssystem. För en säker och trygg start på varje transport utan att vara en begränsning i verksamheten.

Logotype

Kollektivtrafik Stadsbuss

Trafiksäkerhet anpassat för kollektivtrafikens behov 

Med höga krav på drift, trafiksäkerhet och lönsamhet behövs det säkra lösningar som är anpassade för verksamheten.  
Genom att kombinera vår beröringsfria alkoholsensor med modern Industriell IOT-teknik har vi skapat ett trafiksäkerhetssystem vi kallar Senseair SafeStart 

Senseair SafeStart anpassas efter de behov som finns bland kollektivtrafikens operatörer som ökar säkerheten utan att begränsa verksamheten. 

  • Ett beröringsfritt alternativ utan munstycke som på 9 sekunder kvalificerar föraren och förhindrar olovlig körning.  
  • Systemet kontrollerar att det är rätt person, i rätt skick och med rätt behörighet innan det låser upp bussen. 
  • Totalt kan vi frigöra 15 timmars körtid per stadsbuss per år. 

Filmen nedan visar installationen hos Gamla Uppsala Buss, detta är en utbildningsfilm framtagen för personalen

En diskret teknik anpassad för bussens livslängd 

 

Utöver att säkerställa en trygg start på transporten är vår sensorteknik unik och anpassad för framtidens krav på diskretion och enkel att använda. 
Noggrann och robust – tekniken utvecklats med amerikanska staten tillsammans med stora amerikanska biltillverkare via sammanslutningen Dadss med målet att vår alkholsensor ska vara standardutrustning i varje personbil och hålla hela bilens livslängd 
Beröringsfri, lättblåst och hygienisk  – Våra alkoholsensorer kräver inga munstycken eller enorma lungor utan det behövs bara en lätt utandning utan beröring. 

Kalibreringsfritt – Vår teknik bygger på optik som är stabil över tiden. Just nu har vi en årlig kontroll på varje sensor men vi jobbar med ambitionen att via vår IOT-lösning ha en kontinuerlig fjärrövervakning av varje sensor helt remote och därmed slippa all hantering för kalibrering av enhet. 

För den här typen av operatörer passar Safe Start Fleet

Du kan också ladda ner skriften "Mycket skam och lite verkstad" om ni har funderingar på vad en alkoholsensor gör i en verksamhet. Det finns tre perspektiv på missbruk, vi försöker belysa alla tre.

 

Safe Start Flex

Detta är ett system utan enheter i fordonen

  • all personal passerar en given punkt (t.ex. stämplar in).
  • personal har ett eget personalkort

Mer om Safe Start Flex

 

Tillämpningar

Här hittar du lösningar som anpassats till olika kunder. Saknar du din verksamhet? Kan det vara taxi, åkeri, lager eller ett rederi? Titta under Kollektivtrafik, där finns det du söker. Om inte, hör av dig så tittar vi på din verksamhet tillsammans.

Kollektivtrafik Stadsbuss

Läs mer

Ett trafiksäkerhetssystem som höjer barriärerna för olovlig körning och kvalificerar föraren på en bråkdel av tiden jämfört med dagens teknik.

Spårbunden trafik

Läs mer

Lokföraren kan stämpla in nykter (System hos SJ idag)

Återvinningsföretag

Läs mer

Säg att ni har 100 bilar, då investerar ni 1,6 miljoner kronor i alkolås. Vi vågar påstå att ni kan investera en tiondel och öka säkerheten i företaget.

Räddningstjänst

Läs mer

Här hittar du en lösning som tar 9 sekunder/person. Teamet checkar in till sitt pass, sedan är de färdiga för omedelbar utryckning.

Lastbilstillverkare

Läs mer

Här hittar du våra OEM lösningar där ni kan erbjudas lösningar som integreras i er design eller som eftermarknadsprodukt.

Busstillverkare

Läs mer

Här hittar du möjligheter att anpassa bussarna så att de blir en del av Safe Start.

Beställare och huvudmän

Läs mer

Satsa på okänd teknik?

Arbetsplats

Läs mer

Har ni årligt underhållsstopp? Läs detta!

Låt oss mötas!

Det är fantastiskt att få erbjuda något som var omöjligt igår. Utmaningen är att förklara hur enkelt det är. Därför är vårt råd att du kontaktar oss så får vi visa hur det fungerar. Det kan börja med ett telefonsamtal där du bara vill ha svar på några frågor. Eller så kommer vi och lyssnar och hittar en lösning.