Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Dela

Logotype

100 000 passagerare/dag betyder ett stort förtroende

Att framföra ett fordon på över 20 ton med 100 passagerare är ett stort ansvar. För att öka säkerheten ytterligare installerar vi nu Safe Start i 186 bussar, i depån och på kontoret hos Gamla Uppsala Buss.

- "Det här är inget alkolås. Detta är ett system för trygg trafik. Våra förare kvalificerar sig först och kan därefter framföra ett fordon under en bestämd tid, tills det blir dags för ny kvalificering.", säger Tommy Rydbeck, teknisk chef på företaget.

Med Senseair SafeStart säkrar man att det är 

  1. Rätt förare
  2. med Rätt kompetens
  3. I Rätt skick

som framför bussen.

Systemet gör det också enklare för depåpersonalen att serva bussarna med bibehållen effektivitet. Den som testat sig i systemet behöver bara scanna sin tagg varje gång de kliver på en buss, inget blåsande. Samma gäller förarna, när de väl testat sig har de tillgång till flottan under den tid som anges i policyn, Testet går till så att man bara andas mot inloppet, inga plaströr, inget blåsande tills man är helt tom på luft. Det tar 9 sekunder. När man sedan använder sin tagg tar det 1 sekund att öppna bussen och köra iväg.

 

Låt oss mötas!

Det är fantastiskt att få erbjuda något som var omöjligt igår. Utmaningen är att förklara hur enkelt det är. Därför är vårt råd att du kontaktar oss så får vi visa hur det fungerar. Det kan börja med ett telefonsamtal där du bara vill ha svar på några frågor. Eller så kommer vi och lyssnar och hittar en lösning.